Jäsenmaksut

Liiton jäsenpalvelu auttaa sinua jäsenyyteesi liittyvissä asioissa. Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen jasenpalvelu@unioliitto.fi tai soittaa ma-pe klo 10-14 numeroon 020 7412 960.

Jäsenmaksun suuruus ja tilitysaika

Liiton jäsenyhdistysten henkilöjäseniltä perittävän jäsenmaksun suuruus on 1,2 % veronalaisesta tulosta, kuitenkin vähintään 7 € ja enintään 40,00 €.

Ansiotyöstä poissa olevat (palkaton aika)

Ansiotyöstä poissa olevia jäseniä ovat äitiyslomalla, vanhempainvapaalla, hoitovapaalla, virkavapaalla, vuorotteluvapaalla, opintovapaalla, ulkomailla, pitkäaikaisella sairaslomalla, pitkäaikaistyöttömänä tai jostain muusta syystä tilapäisesti ansiotyöstä poissa olevat jäsenet.

Ansiotyöstä poissa olevien  jäsenmaksu on 7 €/kk, tämä maksu sisältää työttömyyskassan jäsenmaksun.

Opiskelijat

Opiskelijajäsenten jäsenmaksu on 7 euroa/kk, mikäli heidät on vakuutettu Työttömyyskassassa Aariassa. Palkkatuloista peritään kuitenkin normaali jäsenmaksu.

Eläkeläiset

Eläkeläisiltä peritään 30,00 € vuosijäsenmaksu.

Perintäaika- ja tapa

Työnantaja perii jäsenmaksun perintäsopimuksella palkanmaksun yhteydessä ja tilittää sen kuukausittain liitolle. Itse maksava jäsen suorittaa jäsenmaksun kuukausittain liitolle viitesiirroilla. Ansiotyöstä poissa olevat maksavat jäsenmaksun kuukausittain viitesiirroilla.

On aina välillä hyvä tarkistaa palkkalaskelmasta, että jäsenmaksu on varmasti peritty palkasta, ihan vaan epämiellyttävien yllätysten varalta.

Samoin jos toimit myös yrittäjänä tai perheessäsi on yrittäjyyttä, sinun kannattaa tarkistaa Työttömyyskassa Aariasta: www.aariakassa.fi

Työttömyyskassan jäsenmaksu

Työttömyyskassa Aarian jäsenmaksu sisältyy jäseneltä perittävään jäsenmaksuun.

Ay-jäsenmaksun verovähennysoikeus

Ay-jäsenmaksun verovähennysoikeus tarkoittaa sitä, että kun liiton jäsen maksaa jäsenmaksun, se vähennetään verotuksessa hänen veronalaisesta tulostaan. Unio ilmoittaa jäsenen maksamat jäsenmaksut vuosittain verottajalle. Näin ne ovat yleensä jo mukana veroehdotuksessa, jonka työntekijä saa.